Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-05@16:35:57 GMT

صف‌های طویل در تنها مرکز سونوگرافی داراب

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۴۷۳۵۲

صف‌های طویل در تنها مرکز سونوگرافی داراب

دستگاه سونوگرافی جنت‌شهر که به همت یکی از خیران از ۳ سال پیش در درمانگاه این شهر مستقر شده به دلیل کمبود نیروی متخصص رادیولوژی در حال خاک خوردن است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، بخش جنت داراب با 30 هزار نفر جمعیت از امکانات سونوگرافی محروم است، یکی از اهالی جنت‌شهر می‌گوید: «اهالی این شهر برای انجام سونوگرافی باید به داراب، فسا و شیراز مراجعه کنند و حتی در برخی مواقع زنان باردار که در دوران استراحت مطلق هستند از ساعت چهار صبح درگیر نوبت گرفتن در بیمارستان‌های فسا و شیراز باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

حجت‌الاسلام محمدرضا خسروی، امام جمعه جنت‌شهر، در مورد مشکل نبود سونوگرافی در این شهر در گفت‌وگو با تسنیم می‌گوید: در سال‌های اخیر تقاضاهای زیادی از سوی مردم برای فراهم کردن امکانات سونوگرافی در درمانگاه جنت‌شهر مطرح شده است.

امام جمعه جنت‌شهر می‌افزاید: در پی تقاضاهای مکرر مردم از طریق استان و شبکه بهداشت و درمان شهرستان پیگیر فراهم کردن امکانات سونوگرافی در این درمانگاه شدیم که آنها در پاسخ گفتند که به دلیل کمبود اعتبار، خرید دستگاه سونوگرافی برای این درمانگاه مقدور نیست.

حجت‌الاسلام خسروی می‌گوید: ما به آنها گفتیم اگر دستگاه سونوگرافی را خودمان تهیه کنیم مشکلی برای راه‌اندازی سونوگرافی در این درمانگاه وجود ندارد؟ که در جواب گفتند مشکلی وجود ندارد. بنابراین با کمک یکی از خیران یک دستگاه سونوگرافی به مبلغ یک میلیارد ریال برای این درمانگاه خریداری شد.

وی می‌افزاید: بعد از گذشت 3 سال و با وجود دستور دانشگاه علوم پزشکی شیراز مبنی بر تامین متخصص سونوگرافی برای درماگاه جنت‌شهر و درخواست فرمانداری داراب برای استقرار سونوگرافیست در جنت‌شهر، شبکه بهداشت داراب هیچ اقدامی در این زمینه نکرده و به دلیل بهانه‌های مختلف از جمله کمبود پزشک متخصص این دستگاه سونوگرافی در درمانگاه جنت شهر بدون استفاده مانده است.

امام جمعه جنت‌شهر معتقد است این گونه بدقولی‌ها و عدم پایبندی شبکه بهداشت به تعهدات سبب دلسردی خیران می‌شود.

کمبود متخصصسونوگرافی در شهرستان داراب جدی است

عبدالمجید ایلون کشکولی، رئیس شبکه بهداشت داراب، در گفت‌وگو با تسنیم، می‌گوید: اولویت ما ارائه خدمت به بیماران اورژانس و زنان باردار است اما متاسفانه به دلیل کمبود پزشکسونوگرافو صف طولانی مراجعه‌کنندگان به تنها مرکز سونوگرافی داراب بعضی از آنهامی‌شوند برای انجام سونو به شیراز، جهرم و فسا مراجعه کنند.

کشکولی با اشاره به مشکل کمبود متخصص سونوگرافی در شهرستان داراب، می‌گوید: کل شهرستان داراب دست کم به 3 نفر سونوگرافیست نیاز دارد اما تنها یک سونوگرافیست در بیمارستان داراب حضور دارد که به دلیل کمبود نیرو مجبور است 3 برابر روال معمول کار کند.

امکان جذب نیروی سونوگرافیسیت برای درمانگاه جنت‌شهر وجود ندارد

وی می‌افزاید: با توجه به اینکه مشکل کمبود نیروی سونوگرافیست یک مشکل کشوری است و تنها مختص شهرستان داراب نیست تا اطلاع ثانوی توانایی جذب نیروی سونوگرافیست برای درمانگاه جنت‌شهر وجود ندارد و به زعم بنده در عمل نیز درمانگاه جنت‌شهر به نیروی سونوگرافیست نیاز ندارد زیرا فاصله جنت‌شهر تا داراب تنها 10 دقیقه است و مراجعه‌کنندگان این درمانگاه می‌توانند برای انجام سونوگرافی به بیمارستان داراب مراجعه کنند.

کشکولی با بیان اینکه نه تنها جنت‌شهر بلکه زرین‌دشت نیز که نزدیک به یک ساعت با داراب فاصله دارد امکانات سونوگرافی ندارد، می‌گوید: با وجود همه این مسائل در آذر یا دی‌ماه امسال که زمان توزیع متخصصان در مراکز درمانی است اگر به داراب متخصص رادیولوژی داده شد ماهی یک روز، آن هم حدود دو ساعت امکان خدمات‌دهی به درمانگاه جنت‌شهر را دارد.

رئیس شبکه بهداشت و درمان داراب می‌افزاید: از آنجا که امکان پرداخت حقوق به متخصص رادیولوژی که به جنت‌شهر فرستاده می‌شود برای ما وجود ندارد، خیران باید پرداخت حقوق ساعاتی که سونوگرافیست در آن درمانگاه حضور دارد را تقبل کنند.

خبرگزاری تسنیم در نظر دارد در سلسله‌ گزارش‌هایی به بیان مشکلات و توانمندی‌های شهرستان‌ها و روستاهای استان فارس بپردازد. ‌مردم مناطق مختلف استان می‌توانند مشکلات و توانمندی‌های شهرستان و روستای خود را از ساعت 8 الی 16 با شماره تماس 07132281975 با دفتر خبرگزاری تسنیم استان فارس در جریان بگذارند.

انتهای پیام/

R41382/P1010113/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۴۷۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود این ویتامین سبب کاهش وزن می‌شود

به گزارش خبرآنلاین، شما می‌توانید نیاز بدن به تیامین را از طریق خوردن غذاها به اندازه کافی برطرف کنید. بهترین منابع غذایی حاوی تیامین عبارتند از غلات غنی شده، برنج سفید، ماهی قزل آلا و لوبیای سیاه. همچنین تیامین در بسیاری از مولتی ویتامین‌ها نیز موجود است. مردان روزانه به ۱.۲ میلی گرم و زنان به ۱.۱ میلی گرم تیامین نیاز دارند. اگر باردار باشید، این میزان به ۱.۴ میلی گرم می‌رسد.

به گزارش ایسنا، واضح‌ترین علائم کمبود تیامین شامل موارد زیر است:

خستگی و مشکلات حافظه: تیامین برای تولید انرژی از مواد غذایی ضروری است. برای همین است که خستگی مداوم می‌تواند یکی از نشانه‌های کمبود تیامین باشد.

ضعف ماهیچه‌ها و کمبود وزن: هنگامی که به اندازه کافی تیامین دریافت نمی‌کنیم، متابولیسم گلوکز تحت تاثیر قرار می‌گیرد و ممکن است در نتیجه آن ضعف عضلانی، خستگی، کاهش حافظه، کاهش وزن و کاهش اشتها را تجربه کنید. بری‌بری، یکی از علل کمبود تیامین است و اگر تشدید شود می‌تواند باعث نارسایی احتقانی قلب شود.

از دست دادن اشتها: تیامین بر هیپوتالاموس مغز، غده‌ای که مسئول اشتها و گرسنگی است، تاثیر دارد. با کمبود تیامین، شما دچار کمبود اشتها و احساس سیری می‌شوید.

ابتلا به دیابت: افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ و نوع ۲ احتمالا دچار کمبود تیامین هستند. این امکان وجود دارد که کلیه مبتلایان به این بیماری، تیامین بیشتری دفع کند.

مختل شدن رفلکس‌های بدن: از دیگر علائم و نشانه‌های کمبود تیامین می‌توان به تحت تاثیر قرار گرفتن عصب‌های حرکتی اشاره کرد. کمبود این ویتامین، اگر به حال خود رها شود، باعث آسیب دیدن دستگاه عصبی خواهد شد. یکی از نتایج این آسیب، مختل شدن واکنش‌های غیرارادی معمول بدن است. اختلال ناشی از این کمبود بیشتر در زانو، مچ پا و عضله‌های سه‌سر مشاهده می‌شود. طولانی شدن مدت زمان کمبود این ویتامین می‌تواند منجر به از بین رفتن هماهنگی و تناسب میان قسمت‌های مختلف بدن شود و فعالیت‌هایی، چون راه رفتن تحت تاثیر قرار بگیرند.

تغییر در ضربان قلب: ضربان قلب، با مشخص کردن تعداد دفعات تپیدن قلب در طول یک دقیقه مشخص می‌شود و میزان تیامین موجود در بدن می‌تواند باعث تغییر آن شود. کمبود تیامین موجب پایین آمدن سرعت ضربان قلب می‌شود. خارج شدن سرعت ضربان قلب از حالت معمول و پایین آمدن آن می‌تواند باعث خستگی مفرط، گیجی و افزایش احتمال بیهوشی شود.

بنابر اعلام دفتر ارتقای آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، بسیاری از غلات کامل، منابع خوب تیامین هستند. ماست نیز تیامین دارد. غذاهای پروتئینی شامل گوشت مرغ، غذاهای دریایی، حبوباتی مانند لوبیا و نخود فرنگی و همچنین تخم مرغ، آجیل، دانه‌ها و سویا منابع خوب و پرمصرف تیامین هستند.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902657

دیگر خبرها

  • کمبود روزانه ۲۰۰ واحد خونی در سیستان و بلوچستان
  • کمبود مرکز دولتی تصویربرداری پزشکی در مرکز گلستان
  • غرق شدن کودک کامفیروزی در رودخانه کر
  • چه افرادی در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند؟
  • کمبود این ویتامین سبب کاهش وزن می‌شود
  • بزرگترین درمانگاه روستایی کشوری در کرمان افتتاح شد
  • افتتاح بزرگترین درمانگاه خیریه روستایی کشور با حضور معاون رييس جمهور/همت ۱۰۰ میلیارد تومانی خیرین
  • افتتاح بزرگترین درمانگاه روستایی کشوری در کرمان + تصاویر
  • افتتاح بزرگترین درمانگاه خیّریه روستایی کشور
  • بهره برداری از کلینک داندانپزشکی و درمانگاه شهید زارعی در بندرعباس