Web Analytics Made Easy - Statcounter

کمبود سونوگرافی خانم معضل بزرگی برای بیماران خانم بوده و از طرفی شلوغی این مراکز معضلی برای بیماران به شمار می آید.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صبح الوند؛ شهر همدان دارای چهار متخصص رادیولوژی و سونوگرافی خانم در بخش خصوصی می باشد با گشتی در سطح شهر متوجه خواهیم شد نسبت سونوگرافی های مرد به زن نسبت مناسبی نبوده  و عموما تابلوی مرکز سونوگرافی آقا بیشتر از خانم در سطح شهر به چشم می خورد باید اذعان کرد اغلب خانم ها تمایل زیادی به حضور در مرکز سونوگرافیست خانم دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

گذشته از این موضوع ازدحام جمعیتی که در مراکز سونوگرافی به چشم می خورد معضلی دیگری است که بیماران را اذیت کرده و زمان زیادی را تا رسیدن نوبتشان باید انتظار بنشینند

 

برای یافتن پاسخ برای مشکلات پیش رو گفتگویی را با دو تن از همشهریان عزیز انجام داده ایم که در ادامه می خوانید/

 

سالن انتظار مملو از جمعیتی بود که هریک برای تشخیص درد به این مرکز قدم نهاده بودند در میان جمعیت خانمی نگران را یافتم به سراغ او رفته و سوالم را پرسیدم.

 

 

 

*زمان طولانی را در مراکز سونوگرافی سپری می کنم

خانم پروین اصلانی با بیان اینکه حدود سه ساعت است که منتظر نشسته ام، تصریح کرد : هربار به مراکز سونوگرافی مراجعه می کنم زمان طولانی را باید منتظر باشم.

 

وی ادامه داد: برخی از سونوگرافیست ها تبحر خاصی در تشخیص بیماری دارند و ترجیح می دهم به این مرکز مراجعه  کنم.

 

این شهروند با اظهار اینکه از نظر من تبحر سونوگرافیست آقا بیشتر ازخانم می باشد، افزود : البته این نظر بنده است و رفتن پیش یک سونوگرافیست آقا را ترجیح می دهم .

 

از این مرکز سونوگرافی بیرون آمده و سری به یکی از خیابان های شلوغ شهر زدم ، جالب اینجا بود که در تابلوهای مراکز سونوگرافی اغلب نام سونوگرافیست آقا به چشم می خورد، در همان حین خانمی جوان با پرسیدن اینکه آیا یک مرکز سونوگرافی که سونوگرافیست خانم باشد، می شناسید ؟ تصمیم گرفتم نظر این شهروند را در خصوص گزارش جویا شوم/

 

 

*متاسفانه تعداد سونوگرافیست خانم بسیار کمتر از سونوگرافیست آقا است

 

خانم رستمی با اظهار اینکه خیلی وقت است که در سطح شهر دنبال یک سونوگرافیست خانم می گردم، تصریح کرد :متاسفانه تعداد سونوگرافیست خانم بسیار کمتر از سونوگرافیست آقا در سطح شهر می باشد.

وی با اعلام اینکه  اصولا بانوان با سونوگرافیست هم جنس خود راحت تر هستند، افزود: من شخصا زمانیکه یک سونوگرافیست خانم وجود داشته باشد سراغ سونوگرافیست آقا نمی روم.

 

*خانم های سونوگرافیست دارای توانایی و تبحر در سونوی بیماران هستند

این شهروند با اذعان به اینکه خانم های سونوگرافیست دارای توانایی و تبحر در سونوی بیماران می باشند، ادامه داد: کمبود سونوگرافیست خانم در سطح شهر به خوبی مشهود است.

 

وی به شلوغی و معطلی زیاد در مراکز سونوگرافی دولتی و خصوصی اشاره کرد و ادامه داد : مراکز سونوگرافی موجود جوابگوی این حجم از جمعیت بیمار نبوده و باید مسوولین امر چاره ای برای این موضوع بیندیشند.

 

 

با شنیدن صحبت های این دو شهروند نظر نائب رئیس انجمن سونوگرافی و رادیولوژی همدان را جویا شدم.

 

*تعداد سونوگرافیست های خانم نسبت به جمعیت زنان کم است

 

نائب رئیس انجمن سونوگرافی و رادیولوژی همدان با بیان اینکه بر اساس آمار تعداد مطب های فعال یک سوم مطب های فعال در سطح شهر مختص مطب خانم ها می باشد، اظهار کرد: براساس آمار تعداد پزشکان خانم و آقا با یکدیگربرابر هستند اما نسبت به جمعیت زنان کم است.

 

علی احسان صالح با اظهار اینکه اگر دوازده مطب فعال در بخش سونو گرافی وجود داشته باشد، چهار مورد آن متعلق به پزشکان خانم می باشد ، ادامه داد: چهار متخصص رادیولوژی و سونوگرافی در بخش خصوصی وجود دارد و دونفر از آنها نیز در مراکز دولتی و بیمارستان ها  مشغول هستند.

 

*بیشترین سونوگرافی در مطب ها مربوط به دوران بارداری است

 

نائب رئیس انجمن سونوگرافی و رادیولوژی همدان بیشترین آمار سونوگرافی را مربوط به بارداری دانست و افزود: علت اینکه تعداد بیماران خانم بیشتر است همین قضیه می باشد.

 

وی با بیان اینکه پزشکان رادیولوژی و سونوگرافی خانم  حاذقی درسطح شهر وجود دارد، تصریح کرد: تعدادی از مراجعین به دلایل مختلف ترجیح می دهند توسط سونوگرافیست اقا مورد بررسی قرار گیرند.

 

نائب رئیس انجمن  رادیولوژی همدان با اظهار اینکه افرادی که پس از برگزاری آزمون دستیاری تخصصی این رشته جز اولین  انتخاب داوطلبان می باشد، ابراز کرد: بیش  از پنجاه درصد از خانم ها در رشته رادیولوژی پذیرفته می شوند .

 

*احترام به  بیمار و گذاشتن وقت کافی برای او از عوامل موفقیت پزشک

صالح با اظهار اینکه افراد تمایل به رفتن پیش پزشک مطرح و شناخته شده دارند، ابراز کرد : احترام به  بیمار وگذاشتن وقت کافی برای او از عوامل موفقیت پزشک می باشد.

 

وی با اشاره به اینکه وجود اختلال در بدن بیمار را باید به صورت ماهرانه عنوان کرد، ادامه داد: این مورد اصلی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

 

 

*از 12 رزیدنت سونوگرافی و رادیولوژی یک نفر خانم می باشد

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز ضمن اشاره براینکه در دانشگاه علوم پزشکی همدان درحال تقویت رشته رادیولوژی و  تربیت متخصص رادیولوژی می باشد،  گفت: از 12  نفر رزیدنتی که در آینده رادیولوژیست خواهند شد فقط یک نفر خانم است و همین تعداد کم خانم در آینده کمبود نیروی خانم را نشان خواهد داد.

 

محمد رضا عبادیان با بیان اینکه رشته رادیولوژی رشته جذابی برای خانم ها نیست، افزود: خانم ها زیاد مایل نیستند بخاطر سختی کار این رشته  ،اشعه و مشکلات دیگری که دارد به سمت رادیولوژی بروند ، هرچند تعداد بالغ بر پنج رادیولوژیست خانم در همدان وجود دارد.

 

وی ادامه داد : با توجه به این که بافت استان ما سنتی است خانم هایی که نیازمند به سونوگرافی هستند مایل اند تا  به پزشک خانم مراجعه کنند و همین باعث ترافیک پشت درب مطب هاست ولی دراین حوزه بحران حادی نداریم.

 

*سهم امسال استان سه سونوگراف و رادیولوژی است

وی با بیان اینکه امسال سهم استان  ما 3 رادیولوژیست بوده است ،گفت : 2 نفرسونوگراف و رادیولوژیست ها آقا و یک نفر خانم هستند که رادیولوژیست و سونوگرافیست خانم موظف خواهد بود سه روز در هفته نهاوند و سه روز دیگر را در ملایر باشد.

 

عبادیان در پایان گفت:  روزانه تعداد افراد  زیادی برای سونوگرافی به کلینیک ها و مراکز دولتی مراجعه میکنند و سونوگراف  های این مراکز همگی از اساتید و اعضای هیئت های علمی هستند و کیفیت کار بالایی دارند .

 

 

سخن پایانی....

با این تفاسیر دو مشکل اساسی در حیطه سونوگرافی و رادیولوژی در همدان مشهود است مشکل اول نبود سونوگرافیست خانم متناسب با جمعیت بانوان و دوم شلوغی و ازدحام بیش از حد مراکز خصوصی و دولتی سونوگرافی در سطح شهر می باشد . باید گفت بانوان با سونوگرافی هم جنس خود راحت تر بوده و نبود پزشک سونوگراف خانم در همدان به وضوح مشهود است .

 

مسوولین این امر باید برای جذب نیروی سونوگرافی خانم تلاش کرده چرا که هنوز جمعیت کثیر از بانوان به این موضوع اصرار دارند از طرف دیگر شلوغی مراکز سونوگرافی برای بیماری که هم و غم او تشخیص و معالجه درد می باشد بسیار آزار دهنده بوده و برای این موضوع نیز چاره ای اساسی اندیشیده شود و اضافه کردن مراکز سونوگرافی به مراکز موجود گره ای از مشکلات جامعه خواهد گشود.

 

لازم به ذکر است با پیگیری های خبرنگار صبح الوند دکتر عبادیان قول مکاتبه برای اینکه دو مرکز از کلینیک ها سونوگرافی انجام دهند را داد.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۵۵۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت همدانی ها از مردم غزه و دانشجویان آمریکا و اروپا

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • کاهش ۸ درصدی مراجعین نزاع در استان اردبیل
  • هوش مصنوعی یک ابزار کمکی است و جایگزین پزشک نمی‌شود
  • هوش مصنوعی جایگزین پزشک نمی‌شود
  • کاهش ۸ درصدی مراجعان درگیری به پزشکی قانونی اردبیل
  • کاهش تعداد مراجعین ناشی از نزاع به پزشکی قانونی اردبیل
  • مراجعه ۱۳ هزار اردبیلی با ادعای نزاع به مراکز پزشکی قانونی
  • حمایت همدانی ها از مردم غزه و دانشجویان آمریکا و اروپا
  • ۵۸ درصد از مراجعه کنندگان به مرکز مشاوره شهرداری خمین زنان هستند
  • دغدغه بیماران قلبی؛ کمبود وارفارین داریم؟
  • شناسایی ۳۰۵۴ کودک مشمول قانون حمایت از جمعیت در لرستان